Het Streekhuys

Kinderrecept - Erwtjesstamppot met cordon bleu


09/10/2016   Kinderrecept, stampot, erwtjes, cordon bleu

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 g aardappels
  • 1 potje crème fraîche
  • 4 plakjes ham
  • 4 kalfslapjes (dunne)
  • 4 plakjes cheddar (of andere smeltkaas)
  • 3 blaadjes verse salie (gesnipperd)
  • 4 blaadjes peterselie (gesnipperd)
  • 1 takje verse rozemarijn (afgerist)
  • 125 g paneermeel
  • 2 eiwitten (losgeklopt)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 150 g doperwten
  • Blue Band margarine
  • 25 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding tussen 30 minuten en 1 uur

Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar. Pureer ze met de zure room en de parmezaan. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Blancheer de erwtjes beetgaar en spoel ze meteen onder ijskoud water. Laat ze uitlekken en schep ze daarna voorzichtig door de puree.
Leg op elk kalfslapje een plakje ham en kaas, vouw dubbel en steek vast met een prikker.
Meng het paneermeel met de salie, de peterselie en de rozemarijn.
Wentel de kalfslapjes eerst door het eiwit en dan door het gekruide paneermeel. Bak ze goudbruin in margarine. Serveer ze met de erwtjespuree.

Fris pureetje

Print download